Darmowa dieta 1800 kcal nr 3723



Śniadanie


Jajecznica z szynką (wersja bezglutenowa)
467 kcal
Łączna waga porcji: 315g.

B: 34.15 g T: 24.42 g W: 28.88 g (BŁ: 1.81 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

35   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojoną drobno szynką. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z krążkami ryżowymi.


Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
228 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 6.73 g T: 5.83 g W: 42.2 g (BŁ: 9.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Kurczak w sosie cytrynowym
524 kcal
Łączna waga porcji: 498g.

B: 47.09 g T: 33.53 g W: 10.87 g (BŁ: 3.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

43   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni.


Podwieczorek


Surówka z ogórka kiszonego, papryki i czerwonej cebuli
192 kcal
Łączna waga porcji: 675g.

B: 7.95 g T: 2.07 g W: 40.14 g (BŁ: 10.35 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   23

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Obierz cebulę.
  3. Wszystkie warzywa pokrój w małe słupki i wymieszaj.


Kolacja


Makrela z warzywami
383 kcal
Łączna waga porcji: 318g.

B: 20.8 g T: 17.52 g W: 40 g (BŁ: 8.21 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

36   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Z makreli usuwamy ości i kroimy w kostkę. Warzywa kroimy i mieszamy z makrelą. Całość polewamy octem i oliwą, podajemy z chlebem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1794 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy  

Wartości odżywcze:


Białko: 116.72 g
Tłuszcz: 83.37 g
Węglowodany: 162.09 g (w tym błonnik: 33.53 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 150g     0,69 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 130g     1,23 zł (3,79 zł)
Cytryna 18g     0,25 zł (13,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Hummus z chilli 20g     0,75 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 180g     1,26 zł (6,99 zł)
Krążki ryżowe 30g     0,73 zł (2,69 zł)
Makrela, wędzona 70g     1,68 zł (5,99 zł)
Ocet balsamiczny 3g     0,15 zł (12,49 zł)
Ogórek kiszony 180g     1,60 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 415g     7,60 zł (10,99 zł)
Pomidory 60g     0,32 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 150g     2,09 zł (3,49 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 50g     2,35 zł (7,99 zł)



×