Darmowa dieta 1800 kcal nr 41721



Śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

79   53

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Wegańskie naleśniki
664 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 18.38 g T: 25.03 g W: 96.33 g (BŁ: 9.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.

2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Wartości odżywcze:


Białko: 40.55 g
Tłuszcz: 52.88 g
Węglowodany: 300.97 g (w tym błonnik: 40.39 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Cukier trzcinowy nierafinowany 30g     0,33 zł (5,49 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mleko migdałowe 300g     3,15 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej kokosowy 10g     0,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 15g     0,38 zł (0,75 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×