Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 30ml |
0,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
| Ogórek | 20g |
0,13 zł
(3,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Rodzynki | 30g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |