Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |