Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kiełbasa podwawelska | 50g |
![]() |
|
Kminek | 3g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 40g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 5g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |