Darmowa dieta 1800 kcal nr 4894



Śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 4.1 g T: 8.1 g W: 79.4 g (BŁ: 8.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Wartości odżywcze:


Białko: 44.74 g
Tłuszcz: 57.56 g
Węglowodany: 314.13 g (w tym błonnik: 57.55 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Marchew 420g     1,28 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)



×