Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 540g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 0.01g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 160g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 0.3g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2.5g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 0.3g |
![]() |