Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |