Darmowa dieta 1800 kcal nr 54035



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym
463 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 19.67 g T: 16.23 g W: 63.29 g (BŁ: 7.02 g)

Wegetariańskie  

30   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Podwieczorek


Kanapka z pastą z awokado
300 kcal
Łączna waga porcji: 170g.

B: 6.15 g T: 13.47 g W: 43.38 g (BŁ: 8.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Awokado przekrawamy wzdłuż i wydrążamy środek jednej polówki łyżeczką. Włóż do miski i rozgnieć widelcem. Posiekaj drobno cebulę i dodaj do awokado. Dodaj sosu sojowego i przypraw pieprzem. Wymieszaj i nałóż pastę na kanapkę. Smacznego. Wariant potrawy: możesz dodać do pasty pół ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. *(Pestkę zostaw w drugiej połówce awokado, dzięki temu nie zmieni koloru. Zawiń owoc w folię i schowaj do lodówki). Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1771 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 56.2 g
Tłuszcz: 58.09 g
Węglowodany: 280.44 g (w tym błonnik: 47.35 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.1g     0,01 zł (1,79 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Sos sojowy jasny 10g     0,28 zł (4,19 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×