Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
1. Wymieszaj składniki
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |