Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 155g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 21g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 107g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 450g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 75ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |