Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 165g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 180g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |