1. Wymieszaj składniki
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 80g |
0,56 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
0,32 zł
(3,49 zł) |
|
| Cynamon | 1g |
0,13 zł
(2,29 zł) |
|
| Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
0,46 zł
(4,29 zł) |
|
| Jabłko | 200g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 180g |
1,39 zł
(1,39 zł) |
|
| Kefir, 2% tluszczu | 440g |
2,97 zł
(3,38 zł) |
|
| Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 20g |
0,75 zł
(14,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 20g |
0,11 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 20g |
0,13 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab pieczony | 15g |
0,67 zł
(6,69 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 15g |
0,51 zł
(4,59 zł) |
|
| Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |