Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 270g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 60g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 210g |
![]() |
|
Masło | 26g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Ziemniaki | 200g |
![]() |