Darmowa dieta 1800 kcal nr 7055



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza, bez laktozy)
325 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 6.3 g T: 9.3 g W: 57.05 g (BŁ: 4.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i warzywami
507 kcal
Łączna waga porcji: 482g.

B: 22.68 g T: 13.9 g W: 80.45 g (BŁ: 15.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Gotujemy kaszę, jarmuż gotujemy na parze ok. 10 minut. Warzywa kroimy. Całość mieszamy.


Podwieczorek


Shake szpinakowy
206 kcal
Łączna waga porcji: 790g.

B: 6.62 g T: 7 g W: 35.34 g (BŁ: 11.82 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
540 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 25.82 g T: 21.14 g W: 74.2 g (BŁ: 24.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Wartości odżywcze:


Białko: 69.24 g
Tłuszcz: 61.72 g
Węglowodany: 279.85 g (w tym błonnik: 68.05 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 160g     1,60 zł (7,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 220g     1,76 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 44g     0,30 zł (2,69 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jabłko 100g     0,44 zł (3,49 zł)
Jarmuż 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 70g     0,68 zł (3,39 zł)
Marchew 230g     0,70 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 80g     0,66 zł (2,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×