Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 300g |
3,00 zł
(8,49 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
| Mango | 250g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
1,80 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 3g |
0,08 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 110g |
2,01 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 80g |
8,88 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |