1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 1g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 20g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |