1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 25g |
0,06 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
Czosnek | 1g |
0,04 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
6,95 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z chilli | 20g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
0,90 zł
(4,49 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 150g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
0,42 zł
(4,19 zł) |
|
Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |
|
Tymianek suszony | 1g |
0,20 zł
(2,19 zł) |
|
Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |