Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 220g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 44g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 95g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |