Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
0,30 zł
(1,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 500g |
4,99 zł
(4,99 zł) |
|
Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |