Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 1g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |