Darmowa dieta 1900 kcal nr 18797



Śniadanie


Owsianka z bananem, migdałami i suszoną żurawiną (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 387g.

B: 11.35 g T: 14.59 g W: 96.2 g (BŁ: 8.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Płatki przelewamy na sitku wrzątkiem i zalewamy zimnym mlekiem lub gotujemy na mleku, jeśli wolimy na ciepło.
  2. Dodajemy pokrojonego banana, migdały i suszoną żurawinę.


Drugie śniadanie


Sałatka warzywno jajeczna
281 kcal
Łączna waga porcji: 374g.

B: 20.65 g T: 12.09 g W: 25.81 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

42   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Marchewkę, seler i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy fasolę i groszek konserwowy, wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy 50g jogurtu naturalnego i całość mieszamy. Resztę jogurtu łączymy z natką pietruszki, sokiem z cytryny, octem, odrobiną soli i pieprzu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w grubą kostkę. Całość mieszamy i podajemy.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1883 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 55.32 g
Tłuszcz: 69.08 g
Węglowodany: 272.83 g (w tym błonnik: 23.12 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 100g     0,50 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Fasola cięta konserwowa bez zalewy 30g     0,30 zł (3,99 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 30g     0,20 zł (2,69 zł)
Jaja kurze całe 150g     1,05 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 100g     0,77 zł (1,39 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 30g     0,09 zł (2,29 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 200ml     1,90 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Seler, korzeń 30g     0,12 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Suszona żurawina 12g     0,48 zł (7,99 zł)
Sól biała 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 30g     0,06 zł (3,69 zł)



×