Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Marchew | 250g |
0,76 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
4,50 zł
(8,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |