Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |