Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 330g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kiełki brokuła | 64g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 780ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 70g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 180g |
![]() |
|
Sok z buraków | 150g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |