Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 25g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 150ml |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Rzodkiewka | 195g |
4,05 zł
(4,98 zł) |
|
| Ser twarogowy chudy | 150g |
1,99 zł
(1,99 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 250g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Serek twarogowy ziarnisty | 160g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Szczypiorek | 20g |
1,99 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |