1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 300g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |