Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |