Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 10g |
![]() |
|
Malina | 140g |
![]() |
|
Marchew | 500g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 60g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 120g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |