Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 60g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 64ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 2.5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 110g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |