Darmowa dieta 1900 kcal nr 89770



Śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

37   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Drugie śniadanie


Kanapka z pieczonym schabem, rukolą i ogórkiem kiszonym
360 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 17.5 g T: 17.14 g W: 38.08 g (BŁ: 6.58 g)



38   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek schabu.
  3. Na schab - listki rukoli oraz pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1909 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 49.63 g
Tłuszcz: 64.9 g
Węglowodany: 292.85 g (w tym błonnik: 18.79 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Ogórek kiszony 60g     0,53 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Rukola 20g     1,20 zł (5,99 zł)
Schab pieczony 40g     1,78 zł (6,69 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×