Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 2g |
0,09 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 125g |
0,97 zł
(1,39 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Mandarynki | 70g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 30g |
0,36 zł
(11,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
0,30 zł
(12,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 150g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
1,56 zł
(2,49 zł) |
|
Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
Sałata lodowa | 50g |
0,86 zł
(5,99 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Sos tzatziki | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szczypiorek | 50g |
4,98 zł
(4,98 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |