1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
4,35 zł
(13,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 200g |
21,84 zł
(27,96 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
2,04 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Limonka | 100g |
1,56 zł
(4,99 zł) |
|
Masło | 25g |
0,62 zł
(4,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 110g |
2,01 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka jalapeno | 30g |
2,00 zł
(19,99 zł) |
|
Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
Pomidory | 180g |
0,96 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 170g |
1,78 zł
(4,19 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
6,39 zł
(7,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 75g |
2,55 zł
(4,59 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |