Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
4,97 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 6g |
0,26 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 300g |
2,10 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
2,02 zł
(8,49 zł) |
|
Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Rzodkiewka | 30g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
1,04 zł
(5,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |