Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Imbir | 9g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 250g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |