Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 60g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Marchew | 210g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 460ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Ziemniaki | 200g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |