Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
| Cynamon | 6g |
0,76 zł
(2,29 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 150g |
1,45 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |