1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Cynamon | 25g |
3,18 zł
(4,58 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
| Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
0,22 zł
(1,49 zł) |
|
| Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 375ml |
3,56 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 300g |
2,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 75g |
0,52 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy nerkowca | 15g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 50g |
0,70 zł
(2,79 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
1,79 zł
(7,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |