1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
1,85 zł
(2,78 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |