Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Marchew | 45g |
0,14 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
Pomidory | 290g |
1,54 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 150g |
1,57 zł
(4,19 zł) |
|
Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |