Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 290g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 180g |
![]() |