Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Brokuły | 120g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 545g |
![]() |
|
Curry | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Kalafior | 120g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 44g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |