Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 740ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |