Darmowa dieta 2100 kcal nr 13055



Śniadanie


Jaglanka z orzechami
505 kcal
Łączna waga porcji: 346g.

B: 14.29 g T: 30.01 g W: 50.97 g (BŁ: 11.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
274 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 4.48 g T: 2.69 g W: 63.43 g (BŁ: 9.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

95   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Wartości odżywcze:


Białko: 61.7 g
Tłuszcz: 68.47 g
Węglowodany: 330.9 g (w tym błonnik: 57.55 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Orzechy brazylijskie 16g     3,20 zł (19,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×