Darmowa dieta 2100 kcal nr 15968



Śniadanie


Jajecznica z pomidorami (wersja bezglutenowa)
457 kcal
Łączna waga porcji: 435g.

B: 27.13 g T: 23.96 g W: 35.8 g (BŁ: 3.85 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

31   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojonym drobno pomidorem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z krążkami ryżowymi.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Kaszka manna z grejpfrutem
352 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 12.95 g T: 6.2 g W: 63.24 g (BŁ: 3.99 g)

Wegetariańskie  

26   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotuj kaszę mannę na mleku.
  2. Dodaj podzielonego na cząstki grejpfruta.
  3. Posyp pestkami dyni.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2068 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 74.19 g
Tłuszcz: 58.89 g
Węglowodany: 327.97 g (w tym błonnik: 32.58 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Borówka amerykańska 450g     12,58 zł (13,98 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 150g     0,35 zł (1,89 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Grejpfrut 130g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 180g     1,26 zł (6,99 zł)
Kasza manna 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 30g     0,73 zł (2,69 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Pomidory 510g     2,71 zł (3,99 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)



×