Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Cebula | 640g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.8g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 1000g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1400g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 540g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.8g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.04g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 540g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 560g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 4g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |