Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 9g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
0,75 zł
(2,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
| Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
| Miód pszczeli | 58g |
2,17 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki owsiane | 100g |
0,66 zł
(3,29 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 120g |
1,92 zł
(3,99 zł) |