Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |