Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 750g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 55g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |