Darmowa dieta 2100 kcal nr 29221



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym
451 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.91 g T: 14.95 g W: 63.17 g (BŁ: 5.86 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

38   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini
233 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 11.22 g T: 5.79 g W: 37.38 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Kurczak po hawajsku
612 kcal
Łączna waga porcji: 522g.

B: 30.6 g T: 4.31 g W: 119.32 g (BŁ: 12.27 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

59   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka i ananasa kroimy w kostkę i kładziemy na głęboką patelnię. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy pieprzem, solą i chilli, a następnie zalewamy sokiem i gotujemy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy keczup i mieszamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i podajemy na talerzu, polany zawartością patelni.


Podwieczorek


Zapiekanka z grahamki z pieczarkami
335 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 15.3 g T: 6.57 g W: 58.78 g (BŁ: 9.55 g)

Wegetariańskie  

56   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bułkę kroimy na pół, smarujemy margaryną, a następnie nakładamy pokrojone pieczarki i starty ser. Pieczemy w piekarniku, zjadamy z pokrojonymi pomidorkami.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2085 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 86.8 g
Tłuszcz: 49.37 g
Węglowodany: 346.2 g (w tym błonnik: 43.81 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Ananas 120g     1,20 zł (7,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Bułka grahamka 90g     1,23 zł (1,78 zł)
Cebula 20g     0,05 zł (1,89 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Keczup (ketchup) 30g     0,42 zł (5,29 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Margaryna do pieczywa 5g     0,05 zł (2,69 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mielona papryka chilli 2g     0,18 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 230ml     0,80 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory koktajlowe 160g     2,23 zł (3,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Ser mozzarella 15g     0,38 zł (3,19 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok anansowy 150g     0,90 zł (2,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×