Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |